För dig som skriver egen musik och noter

Musik är någonting som skänker glädje åt de allra flesta. Praktiskt taget alla tycker om att lyssna på musik i sin vardag och det är en av de mest populära konstformerna vi har. Kanske är du en av dem som känner att du vill skapa egen musik.

Att skapa musik

Ett stort antal människor har också som intresse att på olika sätt skapa musik. Oftast handlar det då om att återskapa musik som andra skrivit. Alla som sysslar med musik vet att det ligger stor kreativitet att göra en egen tolkning av existerande musik men vissa känner ett behov av att skapa nytt.

Att tänka på när du börjar skriva

Hitta din nisch. Det finns hur många genrer av musik som helst, fundera på vilken du tycker mest om att lyssna på. Håll det enkelt i början och koncentrera dig först på att bli bekväm med att komponera enkla melodier. När du känner att du bemästrat det kan du ta dig an mer komplicerade saker.

Våga sedan spela upp det du skrivit för andra, feedback är ovärderligt när du vill utvecklas som musiker. När du har bestämt dig för att börja skriva din egen musik är det dags att skaffa notblad och sätta igång.