Läsning berikar

Något av det bästa du kan ägna din tid åt är säkerligen att läsa, då läsning berikar livet. Det innebär träning för hjärnan, men också en fristad som tillåter dig att fly verkligheten. Alla har vi olika smak när det gäller läsning, många föredrar skönlitteratur medan andra gärna förkovrar sig genom att läsa fackböcker eller studielitteratur. Det finns inget rätt eller fel så länge din läsning förgyller dagen för just dig.

Den nordiska kriminalromanen

En litterär genre som har vuxit sig omåttligt stark och populär världen över är den nordiska kriminalromanen. De kallas internationellt för Nordic Noir och representeras av framgångsrika författare som Arne Dahl, Jo Nesbø, Anne Holt, Jussi Adler Olsen och Arnaldur Indriason. Utmärkande för handlingen är ofta ett element av skandinaviskt mörker och melankoli med spännande, men tragiska och gärna lite grymma, livsöden. Det fascinerar även den utländska läsaren.

Att läsa är att resa

Självklart är det inte bara nordiska författare som kan konsten att bygga upp en medryckande historia. När du läser är det på ett sätt som att resa. I böckernas värld får vi följa med till främmande länder eller till och med galaxer. Idag kan du enkelt hitta något spännande att läsa online. Böcker är faktiskt en ganska smidig produkt att köpa på nätet, all information du behöver kan du nämligen läsa dig till.

Få inspiration som författare

Som blivande författare så kan det vara bra att få inspiration från andra författare. Läs så mycket böcker som du orkar. Det ger dig en bra bild hur andra skriver och kan få dig att förstå hur du själv ska skriva. Det finns som sagt många böcker och välja på så hitta den genre som du planerar att skriva och förkovra dig i andras litteratur.